Agenda voor Ugchelen
Smartphone opmaak


Vlag

Alle geplaatste mededelingen vallen buiten de verantwoording van de webmaster. Aan de vermeldingen kunnen geen rechten ontleend worden!Donderdag
20-12-18 16:15 uur
t Leesten, Ugchelen
Midwinterhoornblazers
Meer informatie
[b]Winterzonnewende, aankondiging van de langste nacht[/b]

De Midwinterhoornblazers Ugchelen blazen een melodie, de d Olde Roep of een variatie daarop.
Het is van belang de tonen even aan te houden zodat men gedragen blaast.
De tonen dienen vloeiend van de ene naar de volgende toon over te lopen. Dus niet los van elkaar of stotend geblazen.
De midwinterhoorn heeft geen kleppen of gaatjes om de tonen te beiinvloeden. De verschillende tonen kan men blazen door de lipspanning te verhogen of verlagen.

Laatste wijziging: 2018-12-10 08:55:15
-------------------

Vrijdag
21-12-18 18:45 uur
Het Leesten
Kerstspel
Meer informatie
Op 21 december vindt het 20ste zang-/kerstpel plaats op het Leesten. Het is een wandeling door het bos met taferelen met zang, dans en veel muziek. De wandeling komt uit in de kuil waar nog een drankje kan worden genoten en kinderen een versnapering kunnen roosteren. En waar ook nog meer zang/muziek is.
Laatste wijziging: 2018-11-19 13:27:54
-------------------

Zaterdag
22-12-18 19:00 uur
Kapel Caesarea Hoenderloseweg
Kerstconcert

[b]Kerstconcert The Classical Performers[/b]

[img]https://ugchelen.org/agenda/foto/TC__FBheader_kerstconcert2018_defHR_c.jpg[/img]

Concert 'onder ons' met als decor 'thuisbasis' Kapel Caesarea. Dit concert wordt georganiseerd door The Classical Performers, bestaande uit Ineke Littooij Sopraan en Floor Lanz Pianist.

Op zaterdag 22 december verlenen ook sopraan Tieneke Berkhof, mezzosopraan Corine van der Beek en Muziektheater Tabula Rasa o.l.v. Floor Lanz : muziek en zang en Wilma Licht: regie hun medewerking.

Floor, Ineke, Tieneke en Corine kennen elkaar van Masterclasses zang, gegeven door de Zwitserse bariton Bruno von Nuenlist, bij Floor in Ugchelen. Waarna als afsluiting 1 keer in het jaar een concert werd gegeven in Kapel Caesarea.

Het Apeldoornse Muziektheater Tabula Rasa mag in deze ook niet ongenoemd blijven. 'ons TR' noemen Floor en Ineke het ook wel. Beide zijn op haar eigen wijze aan het Muziektheater verbonden. Floor als pianist/muzikaal leider, Ineke als lid.

Tijdens het concert zal de veelzijdige Ugchelse pianiste Floor Lanz o.a. het indrukwekkende Schots Wiegenlied van Johannes Brahms ten gehore brengen. Naast dit Wiegenlied zullen o.a. liederen en duetten van Gabriel Faure, Max Reger, Cesar Frank en Georg Friedrich Haendel ten gehore worden gebracht. Muziektheater Tabula Rasa is o.a. te horen in het prachtige Bethlehem van Claude-Michel Schoenberg.

Het concert vind plaats in Kapel Caesarea, Hoenderloseweg 108 in Ugchelen. Aanvang 19:30 uur. De deuren gaan om 18:45 uur open. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.Laatste wijziging: 2018-12-10 16:44:12
-------------------
Copyright © 2003 - , Gert Woutersen