Bevrijdingskrant Ugchelen 2005

    18


Programma Feestweek 2005
Zaterdag 23 april

Vanaf 13.30 uur 
Vogelschieten voor de 56ste keer. Het Vogelschieten vindt plaats achter het Dorpshuis, Bogaardslaan 81, Ugchelen. 

Het inschrijven voor dit festijn, dat zal plaatsvinden op zaterdag 23 april, kan vanaf 13.30 uur, zowel voor de senioren als voor de jeugd. Wat de senioren betreft, wordt er voor het 56e jaar geschoten. Bij de senioren wordt het openingsschot rond 14.05 uur gelost door wethouder J.A.C.M. van Beckhoven in zijn functie van loco-burgemeester. Het tweede zal worden gelost door de schutterskoning van 2004, Erik van Galen, en het derde schot door Wim Schut, voorzitter van de vereniging Ugchelens Belang. Daarna volgen alle schutters na volgorde van inschrijving. Het inschrijfgeld bij de senioren bedraagt Ä 8,- De schutterskoning(in) van 2005 zal, nadat de vogel gevallen is op het terrein worden gehuldigd. Het bestuur van de vereniging Ugchelens Belang zal hem/haar een vat bier aanbieden 

Om 14.00 uur wordt begonnen met het jeugdvogelschieten. Het inschrijfgeld bij de jeugd bedraagt Ä 2,- Het jeugdschieten vindt plaats voor de 19e keer en het eerste schot wordt gelost door Isabella Altink, Jeugdschutterskoningin 2004. De andere deelnemers volgen na volgorde van inschrijving. Tijdens de optocht op 5 mei zal zowel de Schutterskoning(in) bij de senioren als bij de jeugd meerijden in de grote bevrijdingsoptocht in een speciale auto.

Vrijdag 29 april

Vanaf 20.15 uur 
's Avonds de officiŽle start van de feestweek 
met o.a. een fakkeltocht door Ugchelen. Op het grasveld voor het dorpshuis zal om 20.15 uur door de heer Wim de Haas, voorzitter van de dorpsraad en mevrouw Wilma Pothoven, initiatiefneemster voor het planten van de vijf rode beuken, een plaquette worden onthuld bij de eerder geplante rode beuk op het grasveld. De onthulling van de plaquettes bij de andere vier beuken zal plaatsvinden op 2 en 3 mei 2005. 
Aansluitend vertrekken we gezamenlijk naar De Kei, waar, om 21.25 uur door burgemeester mr. G.J. de Graaf de bevrijdingsvlam zal worden ontstoken. Er zullen toespraken volgen van de burgemeester en de voorzitter van de vereniging Ugchelens Belang. De vlaggen van diverse landen worden gehesen door vertegenwoordigers van diverse verenigingen etc. in Ugchelen. Er zullen volksliederen worden gespeeld en oud-Hollandse liederen worden gezongen. Daarna volgt de fakkeltocht, achter de vuurwagen, door Ugchelen naar het dorpshuis. Daar zal dan, rond 22.00 uur, de expositie "60 jaar bevrijding", worden geopend.

Zaterdag 30 april

Overdag viering tradionele Koninginnedag.
09.00 uur kinderen ontbijten met de veteranen
09.45 uur officiŽle opening met spelen van het volkslied en het hijsen van de vlaggen
10.00 uur aanvang kinderspelen
12.30 uur ballonnen oplaten
12.30 uur Big Pancake Party
13.30 uur start kinderkleedjesmarkt
14.00 uur aanvang schaakwedstrijden
15.00 uur Spuitvoetbalwedstrijd

Het grandioze kinderontbijt zal om 09.00 uur plaatsvinden in de grote tent, dit jaar zullen naast de kinderen ook een aantal Canadese veteranen gezellig mee ontbijten. 

De feestelijke opening van deze Koninginnedag is om 09.45 uur
op de Bogaardslaan voor het dorpshuis. Hier zal onder het spelen van het volkslied door Muziekvereniging Ugchelen onze nationale driekleur worden gehesen. Waarna ook de vlaggen van Canada en Ugchelen zullen worden gehesen onder het spelen en hopelijk meezingen door velen van het Ugchelse volkslied. 

10.00 uur-12.30 uur Jeugdprogramma Op het veld achter C.B.S. de Touwladder: diverse kinderspelletjes, brandweerspel en schminken. Op het schoolplein diverse peuterspelletjes. Meedoen aan al deze spelletjes is gratis voor de Ugchelense kinderen. 

Vanaf 12.00 uur Ballonnenwedstrijd
Vanaf 12.00 uur kunnen de ballonnen afgehaald worden in de schuur naast het dorpshuis aan de Bogaardslaan. Om 12.30 uur worden deze ballonnen gezamenlijk opgelaten voor het dorpshuis. Voor de ballonnen die het verste komen, zijn leuke prijzen beschikbaar. De uitslag zal t.z.t. in De Bron bekend worden gemaakt. 

Hele dag 
Reuzensjoelbak 

Op een sjoelbak van 25 meter lang kan jong en oud de kunst beoefenen van dit Oudhollandse spel. Voor de beste 'schuiver' is er een prachtige wisselbeker.


Koninginnedag begint in Ugchelen om 09.45 uur met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.

10.00 uur -13.00 uur 
Caviabaan 
Er zijn leuke prijzen te winnen met de caviabaan.

Vanaf 12.30 uur 
Vanaf 12.30 uur is er een "Big Pancake Party", er zullen dan in reuzenkoekenpannen, pannenkoeken worden gebakken, waarvan men een gedeelte kan kopen. Wij gaan uit van 500 pancake eters!! Kom met uw hele straat!! 

13.30 uur-16.30 uur
Kinderkleedjesmarkt 
Op het schoolplein van de Touwladder of in de grote tent is er een kleedjesmarkt voor de jeugd. 

14.00- 16.30 uur
Schaakvereniging Ugchelen organiseert een leuke schaakmiddag voor jong en oud in het dorpshuis 

15.00 uur 
Spuitvoetbalwedstrijd tussen Brandweer Ugchelen en een gelegenheidselftal van de voetbalvereniging Albatross, aanvang 15.00 uur, eveneens op het grasveld achter de Touwladder. 

Hele dag 
De hele dag is er een kermis voor de kinderen op het terrein voor het dorpshuis, een reuzensjoelbak, Bungy-run, diverse kramen, een grabbelton en voldoende voor de inwendige mens, zowel warm als koud.

Hele middag 
Gedurende de middag zal er muziek zijn van de Streetband "Splash", onderdeel van de grote DAP-Apeldoorn familie. Ook zullen de "South Park Line-dancers" voor u optreden.

19.30 uur 
Om 19.30 uur gevolgd door een grandioze Surprise-/ playback show. Deze avond staat in het teken van Hollandse artiesten en wordt gepresenteerd door Willem de Bie. Iedereen kan zich aanmelden om een leuk optreden te verzorgen op deze avond. 
Het is niet gebonden aan leeftijd. Men kan individueel of in een groep optreden. Het hele gebeuren vindt plaats in de grote feesttent (600 zitplaatsen) achter het dorpshuis Ugchelens Belang. 
Deze avond is het gratis entree! 
Laten we er met z'n allen een spetterende avond van maken en laat je "andere ik" zien.

Zondag 1 mei

10.30 uur 
Oecumenische kerkdienst in de tent achter het dorpshuis.
Het thema is "Vrijheid moet je delen". De dienst zal geleid worden door Ds. Anton Verbeek en Pastor mevr. Toos Starmans, verder werken aan de dienst mee een muziekgroep en een combinatie van koren. De dienst zal
tweetalig zijn i.v.m. de aanwezigheid van onze Canadese veteranen. 

11.30 uur 
Na afloop van de kerkdienst, koffie met cake in de Maple Leaf Club. 

12.00 uur 
Aansluitend aan het koffiedrinken, kennismakingsinstuif met de Ugchelense Canadezen en hun gastgezinnen. Welkomstwoord door de voorzitter van Ugchelens Belang en tevens uitreiking van een attentie. 

13.00 uur 
Motortoertocht opstellen bij Safe Motors Een motortoertocht waarbij het de bedoeling is dat Canadese veteranen in de zijspan zullen plaats nemen om een tochtje mee te maken.

14.00 uur 
Vertrek van de stoet bij Safe Motors. 

16.00 uur 
Aankomst bij Dorpshuis Ugchelens Belang 

13.30 uur 
Gezinsfietstocht. Start bij de feesttent 

16.30 uur 
Terugkomst fietstocht bij feesttent


Willem de Bie presenteert de Playbackshow. Behalve aanstormend Ugchelens talent mag hij ook Jacqueline aankondigen. Ze zingt en speelt trompet.


Ga naar pagina: 

1 3 5 7 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 24 25 27 29 31 35
eXTReMe Tracker