Bevrijdingskrant Ugchelen 2005

    19


Programma Feestweek 2005
Maandag 2 mei

11.00 uur tot 16.30 uur 
Kunst- creativiteit- en verzamelbeurs. Ugchelense kunstenaars en verzamelaars kunnen daar hun werk ten toon stellen en verkopen. Of het nu gaat om mensen die schilderen, beeldhouwen, met keramiek, lood of zink werken, poppen maken of wat dan ook, iedereen is welkom. Ook mensen die verzamelingen hebben aangelegd of zich op een of andere manier willen presenteren zijn welkom. Het geheel vindt overdag plaats in de grote tent achter het dorpshuis. De opening van de beurs is om 11.00 uur en zal worden verricht door mevrouw mr. Medy van der Laan, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. 

Onthulling plaquette bevrijdingsbomen. 14.00 uur 
Bij de eerder geplante boom aan de Hulkestein doorde heren E. Veeneman en P.van den Brink. 

15.00 uur 
Bij de eerder geplante boom aan de Ugchelsegrensweg door de heer W.C.V. Coppens en mevr. R. Brink. 
Bij deze onthullingen zijn o.a. aanwezig de voorzitters van de dorpsraad en de vereniging Ugchelens Belang. 

20.00 uur 
Eerste revueavond 
Veel verenigingen, buurten en individuele personen hebben zich al maanden voorbereid om zich nu eindelijk te mogen presenteren. 
Het thema van de revue is "Ik hou van Holland". De toegangsprijs voor deze avond is € 3,50

Dinsdag 3 mei

12.00 tot 16.30 uur 
Consumentenbeurs georganiseerd door Ugchelenplaza. 

Onthulling plaquette bevrijdingsbomen. 11.00 uur 
Bij de eerder geplante boom aan de Wyenburg door de heer W. Jakobs en Nathan en Carlotte Zeldenrijk. 

15.00 uur 
Bij de eerder geplante boom aan de Cloese door de heren W. Kers en H.J. Jansen Ook bij deze onthullingen zijn o.a. aanwezig de voorzitters van de dorpsraad en de vereniging Ugchelens Belang. 

20.00 uur 
Tweede revueavond. In de feesttent. Voor meer informatie zie maandag 2 mei.

Woensdag 4 mei

10.30 tot 11.30 uur 
Een openbare gymles onder het motto "Ugchelen in beweging". 

14.00 uur 
start van de feestmiddag voor de ouderen uit Ugchelen, georganiseerd door de SOOS 55+ van UB met o.a. bingo en een optreden van het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor. Einde rond 16.30 uur.

19.00 uur 
de herdenkingsdienst in de tent met als thema "Vrijheid delen is de kunst", gevolgd door de kranslegging bij De Kei. 
19.45 uur:Vertrek naar De Kei. 
19.55 uur: Spelen "Last Post" door de heer Wim Vlug. 
20.00 uur: 2 minuten stilte. 
20.02 uur: Spelen Wilhelmus/Oh Canada en de vlaggen in top hijssen. 
20.08 uur: Kranslegging. 
20.15 uur: Toespraak en voorlezen gedicht. Aansluitend gezamenlijk terug naar de Maple Leaf Club voor koffie met cake.

 

Donderdag 5 mei

Hemelvaartsdag

In de middag de tradionele optocht waarbij wij hopen dat er veel Canadese veteranen zullen meerijden. "Keep them rolling", zal met veel- en groots materiaal aanwezig zijn. Diverse muziekkorpsen zullen deelnemen, waaronder Muziekvereniging Eendracht, Show- & marchingband DAP, Showband Jong DAP, Dweilorkest "Noe dat weer", Muziekvereniging Ugchelen en de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Ook zullen veel Ugchelense buurten zich van hun beste en mooiste kant laten zien evenals de leden van Ugchelenplaza en de bedrijven die in Ugchelen vertegenwoordigd zijn. 

14.30 uur
Vertrek van de optocht vanaf Albatross. De route is: Hoenderloseweg, Ugchelseweg, Derk Kamphuisweg, Methusalemlaan, Marten Orgeslaan, Bazemolenweg, Molecatenlaan, Bogaardslaan, einde bij de Maple Leaf Club. 

17.00 uur
Prijsuitreiking in de feesttent. 

20.00 uur
Bevrijdingsbal in de feesttent met een optreden van "Silk". Entree voor deze avond € 2,50.

Vrijdag 6 mei

Een dag van en voor de jeugd van Ugchelen.

10.00 tot 12.00 uur 
Een showprogramma met Ton Laroche.

14.00 tot 15.30 uur 
Een sponsorloop op wielen in het kader van War Child. 

19.00 uur 
Start van een disco voor het hele gezin. Men begint de disco met muziek voor de allerjongsten en naarmate de avond vordert wordt de muziek aangepast aan het publiek dus ook zeker gezellig voor de ouderen wat later op de avond. Kortom een disco van "8 tot 80"
Het is een dag en avond voor de Ugchelse jeugd die wordt ingevuld door de jeugdcommissie van de vereniging Ugchelens Belang. 

Zaterdag 7 mei

11.00 tot 13.30 uur 
Bevrijdingsconcert door Muziekvereniging Ugchelen. Wij hopen naast vele Ugchelenaren, ook veel Canadese veteranen te mogen verwelkomen op dit speciale concert. 

20.00 uur 
Grandioze showavond georganiseerd door het Sokkenbuurt Mannenkoor. Met medewerking van: Marianne Weber, George Baker, Havenzangers, Adri van Asselt, 48th Highlanders of Holland en Het Sokkenbuurt Mannenkoor. De presentatie is in handen van Aernout Pleket en Renate Sonneveld. Zaal open 19.15 uur. Toegangsprijs € 7,50

 


JUB steunt werk van War Child tijdens feest

Jeugd Ugchelens Belang (kortweg JUB) heeft als thema tijdens de feestweek 2005 gekozen voor War Child. In die week vraagt zij de aandacht voor het goede werk van War Child Nederland voor kinderen in oorlogsgebieden.

Waarom War Child? De link is gauw gelegd. Ugchelen viert het bevrijdingsfeest van de oorlog van '40-'45. Hier leven de kinderen in vrijheid, kennen niet de problemen die oorlog met zich mee brengt. En daar zijn we natuurlijk erg dankbaar voor. Maar wat gebeurt er met de kinderen in Afghanistan of Tsjetsjenië? En wat denkt u van Kongo of dichter bij huis in Bosnië? Al deze kinderen moeten weer kunnen gaan spelen en hun emoties kunnen uiten. War Child is gespecialiseerd in deze hulpverlening. 

Hoe?
Hoe pakt het JUB dat aan? Tijdens de feestweek wordt een verloting georganiseerd. Vanaf Koninginnedag t/m zondag 8 mei zijn er mensen van het JUB aanwezig om loten te verkopen, met natuurlijk kans op hele leuke prijzen. Wilt u niet eenmalig iets geven maar donateur worden van War Child dan kan dat natuurlijk ook. Kijk dan op www.warchild.nl. En dan komt de grote klapper. Op vrijdag 6 mei wordt een 'Sponsorloop op wielen' gehouden. Alle kinderen uit Ugchelen krijgen via hun school een aanmeldingsformulier waarop ze kunnen aangeven met welke "wielen" (fiets, skelter, skates , step, driewieler, enz.) ze willen deelnemen aan deze "loop". Kinderen die elders op school gaan, kunnen op Koninginnedag bij de stand van War Child een inschrijfformulier afhalen. De Bogaardslaan vormt het parcours van 14.00 tot 16.00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen gesponsord worden door familie, vrienden, buren en dergelijke. De opbrengst van deze loop en de verloting komt voor 50% ten goede aan voor War Child. De andere 50% is voor Jeugd Ugchelens Belang, waarmee weer activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Als afsluiting organiseert het JUB vrijdagsavonds 6 mei een knallende disco in de grote feesttent achter UB waar de kinderen hun benen weer los kunnen dansen na de inspanningen van die middag. 
De uitslag van de verloting komt in De Bron te staan.


Ga naar pagina: 

1 3 5 7 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 24 25 27 29 31 35
eXTReMe Tracker