Haarstijl

Nieuwe dameskapper in Ugchelen

Uit De Bron van 19 mei 2004

Door Peter Otterloo

Index Ugchelen De Bron

Ugchelen krijgt er binnenkort een kapperszaak bij. In het pand Ugchelseweg 52a opent Mary Bruins (25) op dinsdag 1 juni de kapsalon ‘Haarstijl’ waar zij samen met haar assistent Christel Toering aan het werk gaat. Beide vrouwen zijn momenteel nog collega’s in een kapsalon in Gorssel en kennen elkaar al geruime tijd. Ze hebben beiden nagenoeg dezelfde visie op haarverzorging en denken in het nieuwe kapperspand (naast herenkapper Bruins) een goed lopende zaak te kunnen opbouwen. Overigens is Mary’s man, kapper Alex Bruins ook zakelijk verbonden aan de salon die overigens op maandag gesloten is en vrijdagsavonds open. De naam Bruins heeft een bekende klank in Apeldoorn, de familie doet al vele jaren zaken ter plaatse.
Met de opening van ‘Haarstijl’ gaat een vurige wens van Mary in vervulling. Vanaf jonge leeftijd heeft zij interesse gehad in het vak. Als meisje zat zij al dikwijls te spelen met het haar van moeder. Ooit kwam ze in de plaatselijke nieuwskolommen toen zij tijdens haar kappersexamen een tien scoorde met knippen. Overigens is de naam van de nieuwe zaak dusdanig gekozen om duidelijk te maken dat

dames van alle leeftijden terechtkunnen. Ook kinderen, al wijst de zakenvrouw er op dat er absoluut wel een strakke scheiding komt tussen vrouwen en mannen. "Mannen moeten aan de andere kant zijn", doelt ze op de herenkapsalon. De kapsters willen door het nadrukkelijk volgen van de mode en de haartrends op de hoogte blijven van de moderne ontwikkelingen maar daarnaast ook de traditionele wijze van kappen blijven beoefenen.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe zaak. Er komen zes kapplekken en daarbij moet de ruimte technisch worden aangepast. Volgens Mary wordt de zaak op strakke, sfeervolle wijze ingericht. "Heel spannend en leuk. Een echte uitdaging. Ik ben er van overtuigd dat het ons gaat lukken. Vooral omdat we er heel veel lol in hebben. Eigenlijk kunnen we niet wachten tot 1 juni. We zijn erg benieuwd naar de reacties van de mensen".
Tijdens de openingsdag wordt er gewerkt maar kunnen geïnteresseerde mensen niettemin ook naar binnen lopen om een kijkje te nemen. In de avonduren (19.00-20.30 uur) wordt een receptie gehouden en kan iedereen kennismaken met Mary, Christel en mede-eigenaar Alex.

Mary en Christel gaan aan het werk in 'Haarstijl'.
Mary en Christel gaan aan het werk in 'Haarstijl'.
Foto: Chris Severijnen.

Index Ugchelen De Bron
eXTReMe Tracker
HOME Gastenboek
Copyright © 2003 - , Peter Otterloo / Chris Severijnen / De Bron / Gert Woutersen