Ugchelen
Wandelingen en fietstochten in en rond Ugchelen


Koppelsprengen

De Koppelsprengen. Eén van de mooie wandelgebieden in Ugchelen

De omgeving van Ugchelen, in 1243 al bekend als Uchtelerberg, is rijk
aan natuurschoon met onder meer fraaie sprengen en beken.

Rondje Ugchelen (rondwandeling)
Rondje Ugchelen is een ruim 16 km lange gratis rondwandeling langs de mooiste plekjes van Ugchelen en haar directe omgeving met de Ugchelse beken en sprengen als leidraad. Volg de link voor de routebeschrijving, routekaart, (historische) informatie en de bijbehorende fotoserie.

Wandelingen
Twee wandelingen oorspronkelijk uitgegeven door het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie, zijn nu opgenomen in een nieuwe uitgave Natuur ontdekken - 9 wandelingen rondom Apeldoorn.

( Naschrift van Hans Hogenbirk Ugchelen:
Nieuwe wandelgids: Natuur ontdekken - Negen wandelingen rondom Apeldoorn

IVN Apeldoorn heeft in samenwerking met BDU boeken dit boekje met wandelingen uitgegeven. Natuur ontdekken is een wandelgids die uitnodigt om de natuur rondom Apeldoorn te verkennen. De wandelingen voeren door bekende en minder bekende natuurgebieden op de Veluwe. De wandelaar komt door loof- en naaldbossen, over heidevelden, enken en heuvels. Genieten van de omgeving, daar gaat het om: of het nu van een grandioos uitzicht is, de prenten van een wild zwijn in het zand, zwammetjes op een dode boomstronk, verborgen knoppen aan struiken, de vrolijke deuntjes van de vogels, de heerlijke geur van het bos of de toevallige ontmoeting met een schaapskudde met of zonder herder.
Men kan kiezen uit routes rond Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Ugchelen (2x) en Hoog Soeren. De informatieve teksten en foto's vertellen over flora, fauna en cultuurhistorische aspecten in het landschap.
Het is een kleurrijke uitgave van 96 pagina’s, waarin negen prachtige wandelingen van ongeveer 5 kilometer zijn beschreven. Elke wandeling is voorzien van een aparte kaart.

Het boekje (ISBN: 9789087880941) kost € 3,- en is verkrijgbaar bij de Primera Westra en De Cantharel in Ugchelen.
Voor laatste wijzigingen en andere verkoopadressen zie www.ivn-apeldoorn.nl onder menu publicaties.

Leesten
Speelweide 'Het Leesten' met op de achtergrond de
kiosk 'De Ugchelse Berg'


Ugchelse Berg
Het Leesten gezien vanaf de Ugchelse Berg

Wandel Links:
Wandelprogramma Noord-Oost Nederland
De vierdaagse
MAARTEN VAN ROSSUMPAD - LAW 202, Beekbergen-Apeldoorn
eXTReMe Tracker
HOME Gastenboek

Laatste wijziging: 16-12-2014  Copyright © 1997 - , Gert Woutersen