Carnavals   Vereniging  
zvz De Zuidervestzakjes


Wij willen ons graag aan u voorstellen,
wie we zijn en wat wij zijn.
zvz

De vereniging
De carnavalsvereniging de Zuidervestzakjes bestaan al 34 jaar is begonnen in De Veste in Zuid en heeft daarna in verschillende delen van Apeldoorn haar residentie gehad.

Hofhouding Nu zitten zij in haar residentie in het Ugchelens Belang en wij mogen wel zeggen naar volle tevredenheid. Wij voelen ons thuis in Ugchelen wat ook blijk uit de activiteiten die wij in Ugchelen ontplooien. En de samenwerking die wij hebben met de dorpsraad en buurtvereniging Ugchelens belang. Waar de sleuteloverhandiging door de dorpsraad en het dweilorkestenfestival samen met buurtvereniging Ugchelens belang en dweilorkest Effe Anders is ontstaan.
De vereniging bestaan uit een Prinsengarde, raad van elf, raad van vorsten en senatoren en een jaarlijkse nieuwe Hofhouding die in de maand november wordt gepresenteerd.


Presentatie Hofhouding

Ook hebben zij een grote jeugdafdeling met twee jeugddansgardes de jeugdraad en natuurlijk de jeugd hofhouding die elk jaar opnieuw gekozen wordt. Blijft alleen nog de jeugdvorsten over om te benoemen want zij dragen ook hun steentje bij aan de vereniging.

Toeterdarp
De carnavalsnaam van Ugchelen die tijdens het carnavalsweekend wordt gebruikt en is bedacht door de helaas opgeheven carnavalsvereniging "Toet mar an" uit Ugchelen.
De naam Toeterdarp hebben wij dan ook weer in ere hersteld. De naamborden Ugchelen worden dan ook tijdens het carnavalsweekend veranderd in Toeterdarp zo dat men kan zien dat ook in Ugchelen weer carnaval wordt gevierd. De Zuidervestzakjes meent dan in goed vinden met de dorpsraad de macht over tijdens het carnavalsweekend.
Op de vrijdagavond voor het carnavalsweekend wordt dan de dorpssleutel van Ugchelen door de voorzitter van de dorpsraad overhandigt aan de prins en jeugdprins met hun gevolg van Toeterdärp (Ugchelen).

Activiteiten van de vereniging
Naast de bestuurs, commissie, en ledenvergaderingen organiseert en neemt de vereniging elk jaar deel aan een aantal activiteiten die voor een deel gebeuren tussen de maanden oktober en maart maar ook de rest van het jaar zitten wij niet stil.

De activiteiten:

  • Het carnavalsvolleybaltoernooi een recreatief toernooi waar het sportief en gezellig is.
  • De opening van een nieuw carnavalsseizoen met de presentatie van de nieuwe raad van elf.
  • De presentatie van de nieuwe hofhouding en jeugdhofhouding in Ugchelens Belang.
  • De nieuwjaarsreceptie van de vereniging.
  • Het bezoeken van de Woonvoorziening Ugchelen, verpleegtehuis Randerode, ouderentehuis Rumha Saja.
  • Het carnavalsweekend met de overhandiging van de sleutel, de optocht door Knienenburg, het kindercarnaval, en de carnavalsavonden, fruhshoppen vlinderen naar Huissen bij Arnhem, en als laatste het haring happen.
  • Maar buiten de carnavalsmaanden zitten we niet stil en worden er diverse activiteiten georganiseerd in en buiten de vereniging.
  • Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de buurtvereniging U.B. en dweilorkest Effe Anders een dweilorkestenfestival. Dit zal in de maand juni plaats vinden en dan zal het dorpshuis U.B. een grote muziektempel worden.

De jeugdcarnavalsgroep
Die bestaat uit jongens en meisjes en worden begeleid door de werkgroep jeugd. Hun activiteiten lopen parallel met de rest van de vereniging. Met de bijzonderheid dat zij een streepje voor hebben binnen de vereniging omdat het motto wie jeugd heeft, heeft de toekomst hoog in het vaandel staat bij Z.V.Z. Wat inhoud dat er naast de carnavalsactiviteiten er nog andere leuke dingen voor deze groep worden georganiseerd. Dus mocht uw zoon en of dochter interesse hebben in jeugdraadslid of jeugddansgardelid dan kunnen zij zich aanmelden bij de secretaris van de vereniging. Wat ook een mogelijkheid is als u interesse heeft, om op de trainingsavond van de dames te komen kijken. Er is altijd wel iemand van de werkgroep jeugd aanwezig.
De trainingsavonden zijn op de dinsdag van 18.00 uur tot 20.00 uur in het Ugchelens Belang. En er zijn altijd enkele dames aanwezig om u te woord te staan en alle informatie te geven die wil hebben.

Berichtgeving
Naast dat alle door ons georganiseerde activiteiten in de dag en weekbladen staan kunt u ons ook vinden op teletekst. En wij brengen ook 4 tot 6 keer per jaar een clubblad uit met nieuws, wetenswaardigheden en een terugblik van de afgelopen activiteiten. Ook kunt u ons op de website vinden op www.dezuidervestzakjes.nl waar U ook vele foto, s van onze vereniging kunt bewonderen dus de moeite waard om te bekijken.
En als dat nog niet genoeg is zijn te vinden op de website www.ugchelen.org waar op de agenda al onze activiteiten kunt lezen en u altijd op de hoogte wat er te doen bij Z.V.Z.

Als u na het lezen van de wetenswaardigheden van onze vereniging interesse heeft gekregen of lid c.q. donateur wilt worden dan kunt u terecht bij ons secretariaat telf. 055-5415147 of kijk even op de website www.dezuidervestzakjes.nl .


HOME Gastenboek
Copyright © 2003 - , ZVZ / Gert Woutersen